Отдавна или по-точно в края на лятото получих поръчка за подарък – 2 кухненски престилки за мама и нейната малка помощница и една готварска шапка.

Подаръкът трябваше да е готов за 8-ми ноември, когато е Архангеловден. Това беше подарък изненада за именния ден на 5-годишната Анжела и аз нямах търпение да се захвана.

Този модел на престилка бях шила преди 3 години за коледни подаръци на моите приятелки. Да си призная, въпреки че моделът изглежда лесен, се затрудних при “разкодирането” на кройката. Но си спомням, че резултатът се хареса.

Сега, обаче, имах задача освен да си припомня как се шие престилката, да направя и умалена версия на модела за автора на рисунката с вазата. Започнах да правя сметки, да взимам размери и да мисля.

Трябваше да се науча и да шия готварска шапка. Намерих едни доста добре написани инструкции и се захванах.

Ето това е и първата версия на престилката, която направих изцяло с подръчни платове, останали от различни проекти. Това ще бъде и един коледен подарък за моята мила баба, която много отдавна намеква, че има нужда от една.

А това е и подаръкът на Анжела от нейните мили родители, които решиха да сбъднат нейното желание – да готвят заедно с мама с еднакви престилки и готварска шапка.

А това са двете магьосници от кухнята, които вече са сготвили първата си манджа заедно, преобразени като истински готвачи. А пък творецът на рисунката е Анжела.

Предай нататък...

Главната мисия на "рисунка върху плат" е да вдъхне живот на детските рисунки и да насърчи използването на текстилни изделия за ежедневните ни нужди, а не такива, направени от найлон или друг трудно разградим материал, които изхвърляме на боклука, без да си даваме сметка какво се случва после с тях. Ако искаш да подкрепиш тази кауза може да го направиш на страницата ми във Facebook или Instagram като ги харесаш или споделиш твоето мнение. Това за мен означава много!