Или как човек винаги трябва да има план Б.

 

Всичко се случи в топлата и шарена последна седмица от циганското лято на есента. Бях изпратила вече файла с готовия десен и се вълнувах, защото подаръкът беше за юбилей и за мен беше специален.

Изненади, обаче, винаги има особено когато не си подготвен за тях.

След като не получих цяла седмица потвърдителен имейл, че поръчката ми на плата е готова и изпратена, започнах доста да се притеснявам. Та това беше моят официлен първи клиент и не биваше да се издънвам или да го разочаровам.

От опит знам, че доверието трудно се печели, но ако го загубиш, още по-трудно е да си го върнеш.

Реших да започна да търся вариант, при който рисунките да се печатат в България – така щях да успея с чантата, ако тази, която вече бях поръчала от Германия наистина пристигне по-късно от крайната дата за изпълнение.

Още със зараждането на идеята “рисунка върху плат” бях набелязала някои нашенски фирми, но те не удовлетворяваха моите нужди. Но когато на човек му е опрян ножа до кокала, не мисли прекалено много, а действа. Поне така е при мен.

След цяла седмица обикаляне по магазините за платове, обаждания по телефона на различни фирми, които се занимават с принтиране върху тексил, пращане на мейли и няколко проби – намерих подходящ плат и моето ново място. И най-важното е, че имах готов подарък, който доволно и с една голяма въздишка на облекчение успях да предам навреме.

Благодаря на Татяна от Брадър М&М ООД. За разлика от всички останали хора от бранша, с които разговарях – тя прояви търпение и отзивчивост. Имах голям късмет, че отдели достатъчно време да тестваме и пробваме, което в моя случай беше много важно. Останах доволна от резултата, а и цената. Затова официално обявявам…

Чанта тоте с рисунка върху плат си има вече нова цена.

Сега цената на чантата се определя от количеството мастило, което е нужно, за да се принтира десена. Така например тази чанта струва 60 лв. Но, ако имаме принт с повече мастило, както при тази чанта например, цената ще се покачи.

За разлика от досегашния плат, който беше комбинация от лен и памук, този, който избрах е 100% памук и има натурален цвят. Здрав е и има хубава текстура. А най-хубавото е, че се произвежда в България.

Наблягам на натуралния цвят, защото това оказва влияние и върху цветовете на десена. Досегашният плат беше чисто бял и съответно на него цветовете седят по-ярко. Сам/а може да направиш разликата като сравниш всички чанти, направени досега.

Изключително съм доволна от резултата – сега вече този подарък става много по-достъпен, а и времето за изпълнение може да се случи от 3 до 5 дена в зависимост от натовареността ми в момента.

Да, платът е различен – затова всеки, който иска да направи уникален подарък за близък човек с десен на детска рисунка, има възможност за избор. А пък аз ще се опитам да запомня моя житейски урок и винаги да съм готова с моя план Б.

Този подарък беше предизвикателство и с друго нещо – за пръв път досега имах възможност да работя с рисунки, нарисувани от истински малки художници – от 2 години нагоре…Когато ги получих, си казах, че това ще бъде наистина уникален подарък – един спомен за малки и големи. Ето ги и оригиналните рисунки:

А тук може да прочетеш и цялата история на подаръка: “Четирима внуци и един юбилей”

Ще се радвам да споделиш твоето мнение, мисли и чувства, а ако все още не си се решил/а да поръчаш, сега е подходящият момент.