Или един подходящ подарък за някой, който обича да разпуска в уединение, да гали душата си и да успокоява ума си.

Мястото се казва Metta и се намира близо до мол Парадайс. Там може да намериш солни стаи, масаж, медитация и йога, спокойна музика с чаша чай и флотация.

Както хубавите неща в живота се редуват, така и тазгодишният ми рожден ден беше обагрен с най-разнообразни подаръци. Флотацията беше един от тях. Тайничко си я бях пожелала и ето, че се сбъдна.

Преди да отида знаех само, че ще легна гола във вода, пълна с магнезиеви соли, и ще релаксирам. Затова нямах търпение да дойде този момент на уединение и спокойствие.

Посрещна ме едно слънчево момиче, което ме разведе в помещението за флотиране. Докато ми разказваше какво ще се случи и къде какво мога да правя, се запознах с цялото пространство. Още от сега усещах, че ще бъда само аз и тишината. Всичко беше организирано, за да може човек да се почувства на топло, уютно и защитено място. Имаше хубави аромати в банята, чистота и простота, а яйцето за флотация беше все едно една гигантска мида, която постепенно започна да се пълни с вода. След това момичето излезе през вратата, аз заключих и моето пътешествие в непознатото започна.

Единствената музика, която ти се пуска е в първите и последните 5 минути на единия час флотация – аз избрах звуци от делфини и китове – след което музиката спря и осветлението загасна. Придърпах капака на яйцето към мен и останах вътре, потопена до половината във вода, а другата ми половина се показваше на повърхността. Не съм ходила на Mъртво море, за където знам, че е невъзможно да потънеш, но предполагам, че усещането е същото – водата ме държеше така сякаш бях легнала в облак или легло с много меки завивки и дюшеци.

От време на време чувах една капка, а всичко останало бяха моите мисли, които първоначално бяха изпълени със страх от невероятната фантазия в главата ми, която се предизвиква от тъмнината, но постепенно отминаха и се оставих на “течението”. И може би, защото беше ново преживяване за мен, медитацията не беше дълбока, но супях да се отпусна и скрия от целия бързодвижещ се по улиците живот.

Невярвах, че този час ще свърши, но някак си времето с мен мина бързо. Преди да си тръгна взех един душ, намазах се с кремовете от рафта, облякох се и седнах на специалния плетен стол. Имаше една книга, в която може да напишеш това, което идва този момент в главата ти, имаше и нещо сладко, за да усетиш вкусовете след цялото това преживяване…

Аз написах: “Времето спря. Само аз и тишината”…

Тръгнах си от Metta спокойна, доволна и отпусната. Дори толкова отпусната, че имах усещане за телесна умора. Имах нужда още малко от спокойствие, преди отново да се потопя в потока на живота.

Благодаря за подаръка и преживяването.

16 август 2018 година

Предай нататък

Главната мисия на “рисунка върху плат” е да вдъхне живот на детските рисунки и да насърчи използването на текстилни изделия за ежедневните ни нужди, а не такива, направени от найлон или друг трудно разградим материал, които изхвърляме на боклука, без да си даваме сметка какво се случва после с тях. Ако искаш да подкрепиш тази кауза може да го направиш на страницата ми във Facebook или Instagram като ги харесаш или споделиш твоето мнение. Това за мен означава много!

Почакай! Обичаш ли да правиш подаръци?

А да получаваш?

Запиши се за моя нюзлетър, за да си готов/a винаги с идея за подарък.

В края на всеки месец ще те информирам за всички новини в сайта по темата за подаръците и пълноценния начин на живот.

Успешно се записа за нюзлетъра на miloky!