Или един подходящ подарък за някой, който обича да разпуска в уединение, да гали душата си и да успокоява ума си.

Мястото се казва Metta и се намира близо до мол Парадайс. Там може да намериш солни стаи, масаж, медитация и йога, спокойна музика с чаша чай и флотация.

Както хубавите неща в живота се редуват, така и тазгодишният ми рожден ден беше обагрен с най-разнообразни подаръци. Флотацията беше един от тях. Тайничко си я бях пожелала и ето, че се сбъдна.

Преди да отида знаех само, че ще легна гола във вода, пълна с магнезиеви соли, и ще релаксирам. Затова нямах търпение да дойде този момент на уединение и спокойствие.

Посрещна ме едно слънчево момиче, което ме разведе в помещението за флотиране. Докато ми разказваше какво ще се случи и къде какво мога да правя, се запознах с цялото пространство. Още от сега усещах, че ще бъда само аз и тишината. Всичко беше организирано, за да може човек да се почувства на топло, уютно и защитено място. Имаше хубави аромати в банята, чистота и простота, а яйцето за флотация беше все едно една гигантска мида, която постепенно започна да се пълни с вода. След това момичето излезе през вратата, аз заключих и моето пътешествие в непознатото започна.

Единствената музика, която ти се пуска е в първите и последните 5 минути на единия час флотация – аз избрах звуци от делфини и китове – след което музиката спря и осветлението загасна. Придърпах капака на яйцето към мен и останах вътре, потопена до половината във вода, а другата ми половина се показваше на повърхността. Не съм ходила на Mъртво море, за където знам, че е невъзможно да потънеш, но предполагам, че усещането е същото – водата ме държеше така сякаш бях легнала в облак или легло с много меки завивки и дюшеци.

От време на време чувах една капка, а всичко останало бяха моите мисли, които първоначално бяха изпълени със страх от невероятната фантазия в главата ми, която се предизвиква от тъмнината, но постепенно отминаха и се оставих на “течението”. И може би, защото беше ново преживяване за мен, медитацията не беше дълбока, но супях да се отпусна и скрия от целия бързодвижещ се по улиците живот.

Невярвах, че този час ще свърши, но някак си времето с мен мина бързо. Преди да си тръгна взех един душ, намазах се с кремовете от рафта, облякох се и седнах на специалния плетен стол. Имаше една книга, в която може да напишеш това, което идва този момент в главата ти, имаше и нещо сладко, за да усетиш вкусовете след цялото това преживяване…

Аз написах: “Времето спря. Само аз и тишината”…

Тръгнах си от Metta спокойна, доволна и отпусната. Дори толкова отпусната, че имах усещане за телесна умора. Имах нужда още малко от спокойствие, преди отново да се потопя в потока на живота.

Благодаря за подаръка и преживяването.

16 август 2018 година

Предай нататък

Главната мисия на “рисунка върху плат” е да вдъхне живот на детските рисунки и да насърчи използването на текстилни изделия за ежедневните ни нужди, а не такива, направени от найлон или друг трудно разградим материал, които изхвърляме на боклука, без да си даваме сметка какво се случва после с тях. Ако искаш да подкрепиш тази кауза може да го направиш на страницата ми във Facebook или Instagram като ги харесаш или споделиш твоето мнение. Това за мен означава много!