Някога много отдавна хората са разменяли собственото си производство помежду си, вместо да си дават пари. Тази размяна те наричали бартер. И понеже обичам различното и нестандартното, реших, че и аз ще включа този вид плащане за моите текстилни изделия. Представяла съм си го така: аз имам/правя нещо, от което някой друг има нужда или иска да има, а пък аз имам нужда или искам нещо, което този същият човек прави.

Някак си тази моя идея остана в сянка, докато преди около месец несрещнах Деница. Тя е изключително чаровна, слънчева и пълна с енергия жена. Чак да се зачуди човек като разбере, че е майка на ТРИ деца и ръководи собствен бизнес. “Топ Клининг” се занимава с екологично почистане на дома с по-специални уреди, които не може да си купиш от големите магазини за електроуреди в града, а и са ужасно скъпи.

Срещна ни нашия матрак, върху който спим всяка вечер и не е почистван от както е купен. Когато се запознахме, усетих във въздуха да лети симпатия, положителна енергия и вътрешни усмивки.

От дума на дума се стигна до там, че показах на Деница какво създавам. Така спонтанно се роди идеята да направим бартер: нейната фирма ще почисти банята вкъщи, а аз ще ушия един несесер за нейния син с избродирана негова рисунка.

Бях много въодушевена и с голямо желание изработих моя продукт, а банята вкъщи определено имаше нужда от по-щателно почистване на всякакви фуги и трудно достъпни места. Жената, кято дойде беше бърза и експедитивна и само след час и половина банята ни блестеше.

Банята се почисти с уред с пара, която разгражда всякакви мръсотии, които не може да се измият с четка и препарат. Или ако могат, то трябва да се търка мнооого.

А докато жената почистваше, аз свърших друг куп неща и останах изключително доволна от услугата. Благодаря, Деница. А ето това е несесерът, който уших и ръчно избродирах с една от пералните, които нейният син Ясен рисува в най-различни варианти. Един спомен и едно лично място, където да слага моливите за училище, изработено с любов и положителна емоция.

Досега не бях използвала фирма, която да почиства мебелите или помощенията вкъщи, които трудно се поддават на поддръжка, а тази услуга не само направи това, но и достави едно запознанство и споделеност, които са едно голямо допълнение към цялата ми предоставена услуга:)

Ето тук може да разгледаш и сайта на Деница и да се запонзаеш с всички услуги и продукти, които предлагат.

А пък аз оставам отворена и за други такива бартери и размени и ако имаш идеи, не се колебай да ми ги споделиш по имейл или съобщение:)