Дай своя вот за природата

В моя гардероб е пълно с дрехи, които прехвърлям всяка година при смяната на сезоните от гардероба в шкафа без дори да са обличани – такива, които ми носят спомен, които смятам за здрави и хубави и с които ми е трудно да се разделя. Затова реших, че ще предприема кампания по рециклиране на всички тези дрехи, защото изхвърлянето на текстил на сметището е вредно за природата като допринася за глобалното затоляне и замърсява почвите и подводните води. Реших, че това е още един начин да се погрижим за природата и за неизползваните вещи около нас.

Как да поръчам

Плат:

Платовете, с които мога да изработя елечето костюм на животно трябва да бъдат направени от памук, вълна или лен – такива, които не са разтегливи и които нямат нещо еластично в тях като тези платове, с които се шият тениските. Това могат да бъдат не само стари дрехи, които не носиш, а и старо одеало или покривка за легло – всичко с каквото не искаш да се разделиш или което седи в гардероба, неупотребявано с годините. А може дори да е завещан плат от някоя любима баба или прабаба, който е ръчно тъкан.

Специално това елече на снимките съм ушила от една вълнена плисирана пола, памучен плат за подплатата, вълнен плат + полар за ушите и люспите на дракона, вълнена прежда за гривата и филц за крилете.

И тъй като сега е сезонът на топлите дрехи, елечето е ушито с вата, така че да пази топло и да е по-меко.

Размер:

Ще са ми нужни гръдната обиколка и височината на детето, за което ще е подаръкът. Възрастта може да е от 1 до около 12 години.

Какво животно:

Вариантите на животно могат да бъдат: драконче (като това, което виждаш на снимките), лисица, еднорог, лъвче, мече, зайче, коте, мишка, жираф, зебра, конче, магаранце, калинка, кученце.

Изпращане на платовете:

Когато избереш старите дрехи, с които ще направя елечето костюм, предлагам два варианта: или да ми ги изпратиш по Еконт или да се срещнем лично, ако си от град София.

Адрес на Еконт: гр. София, клон Емил Марков, за Любомила Атанасова, тел. 0896 67 46 81

Количество плат:

Естествено, колкото е по-голямо детето, толкова повече плат ще е нужен. Но дори платът да не стигне, могат да се правят сглобки с друг плат. Така дрехата ще бъде още по-уникална. Не е нужно нищо да разшиваш или режеш. Аз ще се порижа за всичко останало.

Цена:

Цената на едно елече е 50 лв. Това включва разшиването и разкрояването на платовете, зашиването, моето творческо въображение и усет към съчетание на платове, допълнителни платове, ако е необходимо, вата, конец, копчета, допълнителни елементи за животното. Доставката е от теб.

Време за изпълнение:

Очаквай своя уникален подарък от 2 до 7 дни след като получа платовете. Това зависи от моята натовареност и ще го уточним в момента на поръчката.

Предай нататък...

Главната мисия на "рисунка върху плат" е да вдъхне живот на детските рисунки и да насърчи използването на текстилни изделия за ежедневните ни нужди, а не такива, направени от найлон или друг трудно разградим материал, които изхвърляме на боклука, без да си даваме сметка какво се случва после с тях. Ако искаш да подкрепиш тази кауза може да го направиш на страницата ми във Facebook или Instagram като ги харесаш или споделиш твоето мнение. Това за мен означава много!