Направени с малки ръце и голямо сърце

Как се правят чантите с рисунка върху плат

Децата отразяват света, който виждат чрез своите рисунки, а и обичат да екпериментират с цветове и материали. Затова, когато получа рисунка на някое дете, първо внимателно я разглеждам и изучавам – какво и как да взема – дали да използвам цялата рисунка, или елемeнти от нея, така че да създам десен. А понякога може да се случи комбинация от няколко рисунки.

След това започва работата с Photoshop и Illustrator. Отрязвам оттук-оттам, играя си с цветовете и различни филтри и създавам определен десен.

Когато готовият плат пристигне до мен, започва разкрояването на чантата. Клъц…клъц…клъц…

Следва шиене. Шиене и много шиене. Подготвя се отвора за джоба, поставя се ципа и се ушива вътрешната част. Идва ред на външната част и накрая презрамките. Остават два-три финални тигела и чантата е готова. Ръчно се зашива дупката от вътрешната част на плата, която служи, за да се обърне чантата. Et voilà!

За всяка чанта се ушива специална подаръчна торбичка, в която се поставя преди да се изпрати. Така чантата е готова да я подарите на себе си или на някоя друга майка, която ви е изпратила рисунката на детето си. А пък торбичакта може да използвате, за да приберете малки джунджурии, за носене на плодове или нещо за хапване по време на пикник или просто да приберете чантата, за да ви е под ръка, когато ще пазарувате.