“Моята рисунка е най-добра и аз искам на мама да я подаря.”

За мен и “рисунка върху плат”

Казвам се Мила и обичам да правя неща с ръце, да измислям решения, да мечтая и да прилагам това, което чета. Любопитна съм към новото и експериментирам с непознатото. На хартия пише, че съм психолог и преводач, но това, което запалва пламъчето в сърцето ми, е да създавам радост и практични неща.

Вярвам, че когато човек истински си пожелае нещо, то се сбъдва, че човек се учи, докато греши, че няма случайни неща и че истинската сила на човека е в правенето на добри дела.

Вярвам, че творчеството и въображението са сила, с която сме родени и която трябва да събудим и научим да владеем.

Когато се роди синът ми Давид, започнаха дългите разходки в парка и многобройни мечти за бъдещето. Както обикновено идеите в главата ми подскачаха като пуканки, надвикваха се една през друга коя да се покаже на бял свят и обратно се връщаха на местата си при мисълта, че това не може да стане, не е оригинално, трябва инвестиця и т.н. В мен се зараждаха различни желания – исках да съм полезна, исках да остана в десткия свят, исках да създавам и творя, да се забавлявам и да радвам.

И, ето че един ден, докато рисувахме с прохождащия малък човек, една идея се отскубна и литна нагоре към небето. Казах си: “Това ще бъде – рисунка върху плат”. Помислих си, че да носиш с теб рисунката на твоя малък човек е нещо много лично, емоционално, а защо не и екологично. Реших, че мога да превърна детската рисунка в десен на плат и от него да ушия чанта или някакво друго фабрично изделие, което да използваш всеки ден.

Mоето послание към теб е: “Нека да мислим за нашата планета Земя, да я пазим и обичаме, да се грижим за нея и да и се радваме, така както на нашите деца. Нека да запечатаме спомена завинаги и да го носим с нас, за да покажем на малките човечета колко много ги обичаме и колко е хубаво да създават и творят.”

Тази моя идея нямаше да бъде реалност без помощта на моя любим и татко на Давид, моето семейство и много близки приятели. Обичам ви и ви благодаря за сърцето и усмивките, за подкрепата и любовта.

Искам да благодаря и на теб, моя читател, за интереса да прочетеш историята ад “рисунка върху плат” и се надявам и ти да отвориш чекмеджето с всичките рисунки на твоя малък художник и да ги превърнеш в спомен за цял живот!

Мила Атанасова – Miloky
Създател на “рисунка върху плат” и радетел на добрите намерения